Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Φτηνά Τσιγάρα του Ρένου Χαραλαμπίδη


10 χρόνια μετά …
και
τρείς μήνες πριν την οριστική απαγόρευση του καπνίσματος
στην Ελλάδα

ήρθε η ώρα για τα :


ΦΤΗΝΑ ΤΣΙΓΑΡΑ
Μια ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη

Μουσική : Παναγιώτης Καλατζόπουλος
Φωτογραφία: Ευγένιος Διονυσόπουλος
Καλ/κη διεύθυνση: Μιχάλης Σαμιώτης
Ήχος: Ντίνος Κίττου
Μοντάζ :Χρυσή Κορκίδη

Παίζουν:
Ρένος Χαραλαμπίδης
Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους
Μιχάλης Ιατρόπουλος
Κώστας Τσάκωνας
Αλκις Παναγιωτίδης
Ανδρέας Νάτσιος
Μανος Βακούσης
Τάκης Σπυριδάκης
Βάνα Πεφάνη





Μια ιστορική κυκλοφορία
μετά την πρώτη προβολή της στις αίθουσες, το 2001 η ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη «Φτηνά Τσιγάρα» κυκλοφορεί επιτέλους σε Dvd από την
Six Sales

Υπόθεση:

Στην καλοκαιρινή Αθήνα του '99 ένας ξένοιαστος και αντιφατικός περιπατητής συλλέγει τις καλύτερες στιγμές μιας πόλης που η θερινή ραστώνη την κάνει ανάλαφρη και μαγική.

Καταδικασμένοι έρωτες και κωμικοτραγικές συναντήσεις έρχονται να αναμετρηθούν με το σκληρό αλλά και λυτρωτικό χιούμορ της καθημερινότητας.
Μικρής εμβέλειας πυροτεχνήματα, ιδανικά για μια τρομερή αλλά εφήμερη λάμψη.

Τα "Φτηνά Τσιγάρα" θυμίζουν περισσότερο έναν τζάζ αυτοσχεδιασμό.
Χωρίς να μπορεί να ενταχθεί σε κάποιο κινηματογραφικό είδος, η ταινία δίνει το στίγμα των μποέμ του τέλους της δεκαετίας του '90 μέσα από την ματιά ενός
ιδιαίτερου κινηματογραφιστή.


ΚΡΙΤΙΚΗ:

“Τα «Φτηνά τσιγάρα» είναι μια παράξενη ταινία, μια παράξενη προσωπική ματιά του Ρένου Χαραλαμπίδη, πάνω στην κρισιμότητα των σχέσεων, μια χιουμοριστική αλληγορία για τη ματαιότητα της ύπαρξής μας.
Ο Ρένος Χαραλαμπίδης που παίζει και τον πρώτο ρόλο περιφέρεται στο τοπίο της νυχτερινής Αθήνας αναζητώντας τον έρωτα και αμφισβητώντας την ύπαρξή του στο πρόσωπο της ηρωίδας του (γήινη μαζί και αιθέρια η Μαρία Παπαχαραλάμπους) και ταυτόχρονα περιπλανιέται στο δικό του εσωτερικό τοπίο, συχνάζει σε ένα καφέ – μπαρ όπου μαζεύονται οι ιδιόμορφοι ήρωες του και σε πρώτο πρόσωπο αφηγείται σκέψεις, ιδεατές δράσεις, όνειρα, σαρκάζει και αυτοσαρκάζεται.
Αφήγηση ποιητική – ρομαντική, ρεαλισμός με στοιχεία ενός νεοεξπρεσιονισμού, κάπου και η ατμόσφαιρα του φιλμ νουάρ και ιδίως το σινεμά των καθημερινών στιγμών που είναι τελικά παράξενες, όπως στις ταινίες του Τζάρμους. Ανάμικτο είδος, πραγματικότητα και φαντασίωση, σοβαρότητα και γελοιότητα αντιπαλεύουν, αλληλοεξουδετερώνονται αλλά παράγουν και σπίθα. Κάτι πάλλεται πίσω από όλα αυτά τα νεωτερικά ετερόκλητα. Μπορεί να μην έχει ακόμη επαρκές σώμα και μορφή, αλλά νιώθεις την ύπαρξη του. Εξαιρετική η νυχτερινή φωτογραφία του Ευγένιου Διονυσόπουλου.”


Γιάννης Μπακογιαννόπουλος
Κριτικός κινηματογράφου




To DVD κυκλοφορεί με πλούσια extras, making off, κομμένες σκηνές και εικόνες μιας Αθήνας που αφήσαμε να χαθεί, χωρίς να το καταλάβουμε

Μπορείτε να δείτε σκηνές και trailer της ταινίας στο YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=pfd8vPGXMx4
http://www.youtube.com/watch?v=foRMxacOGSY
http://www.youtube.com/watch?v=6X7U4qYJoYg

Η ταινία με το μεγαλύτερο fun club στο facebook :

http://www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=10679126556&ref=ts

τώρα σε όλα τα ενημερωμένα καταστήματα dvd της Ελλάδας
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου